top of page

Download hier de Workshop Kalender E&K 2023
Inschrijven voor een workshop doe je door een email te sturen aan ezelsenkwasten@gmail.com

 

Excursie Stopera
Ernie Gerrits was werkzaam als decorschilder bij het decoratelier van Nationale Opera & Ballet. Zij geeft
een kijkje achter de schermen. Hoe komt een decor tot stand
Er zijn prachtige Maquettes te zien van Toer van Schayk (het ballet het zwanenmeer), van Sieb Posthuma (het ballet Coppelia).    
Theater maker Steef de Jong (Operetta Land). (Ontwerp en beeld van Karel Appel) Schilders proeven met veel verschillende
Materialen  en decors.
Kennis maken met werkvoorbereiders, tekenaars, staalwerkers, timmerlieden, schilders en beeldhouwers

Wie dit wil beleven krijgt van Ernie een rondleiding op
8 juni van 12.30 uur tot 15.30 uur op adres Kollenbergweg 1 Amsterdam Z.O. Het enige wat je hoeft te doen is inschrijven, eigen vervoer regelen en er op tijd zijn.

Workshop Kunstzinnig koken.

Donderdag 8 juni van 13.00 tot 16.00 in de keuken van De Moriaan.

Deze workshop gaat over verleiden en spelen met eten.

We gaan koken, kijken, ruiken en proeven vanuit een creatief perspectief: wat maakt het aantrekkelijk, aantrekkelijker, onweerstaanbaar?

Welke keuzes kunnen we bijvoorbeeld maken in kleur, textuur, temperatuur?

En… hoe maak je daarna een bordje mooi op?

Dit alles is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke smaak, dus vrijheid blijheid, kom spelen! Hanne zorgt voor alle benodigdheden.

Workshops haken en breien.

4 juni bloemen breien met Ellen van Ombergen van 14 tot 16 uur in de Kop van Waz Voorstraat 12

7 juni bloemen haken met Christie Greeve van 14 tot 16uur in de Kop van Waz  Voorstraat 12

Ellen is textiel docente en heeft een passie voor kunst. Brei je blij!!

Christie heeft haar atelier onder de naam StudioWolWerk waar zij cursussen en workshops geeft.

Voor beide workshops geldt: inclusief materiaal, koffie of thee.  Kosten 10 euro p.p. max 8 personen.

Ennn……nog een workshop erbij:
“Encaustic Art” door Sonja Hendriks
Met behulp van een strijkboutje en blokjes gekleurde bijenwas maak je kleurige en verrassende schilderijtjes, op A6 en A5 formaat.
Het is geen moeilijke techniek, men hoeft absoluut geen schilderervaring te hebben. De workshop is op dinsdag 6 juni, de locatie wordt later bekend gemaakt. Er is een maximum aantal deelnemers van 6. Alle benodigde materiaal wordt voorzien. De kosten zijn €20 p.p. 
Kijk op de website van Sonja Hendriks voor meer info www.creawas.nl/

Workshop Mandala's tekenen

door Ingrid ter Horst. Ingrid is passioneel bezig met mandala's. Ze gaat zo ver dat ze ze op straat tekent met krijt en dan 5 meter doorsnee of op het strand, gewoon, in het zand.

Mandala's zijn cirkelvormige figuren met symmetrische elementen. Het woord mandala komt uit het Sanskriet en betekent "magische cirkel". Ze zijn van oorsprong Hindoeïstisch en volgens oosterse wijsheden dienen ze ter inspiratie en innerlijke verrijking. Ze maken je bewust van de oneindigheid van het bestaan en dat alles met elkaar in verbinding is.

 

Cirkels staan in veel culturen symbool voor eenheid en natuurlijke orde. De cirkel, zonder begin of eind, staat ook symbool voor eeuwigheid. De 'circle of life' laat ons, net als de natuur, de oneindigheid van groeien, bloeien en afsterven zien. Alles gaat rond, elk einde is een begin.

 

Het bijzondere bij het creëren van een mandala is dat jouw eigen energie in beeld wordt gebracht. Van binnen naar buiten, van buiten naar binnen.

 

We beginnen de workshop met een concentratie oefening om vervolgens intuïtief je mandala vorm te geven.

 

Er is tekenmateriaal beschikbaar maar breng, als je hebt,  je eigen tekenblok, potloden en/ of stiften mee zodat je eventueel thuis in alle rust verder aan de mandala kunt werken.

 

Datum: zaterdag 10 juni

Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur

Locatie:

Kosten: 10,= euro

Maximaal 15 personen

Workshop Klei met pigment

Ik ben Daphne Luttge van Atelier Dalusi, sinds 5 maanden weer terug in Nederland. Ik heb 13 jaar in Curacao gewoond en daar mijn atelier gehad waar ik workshops gaf in beelden maken, schilderen, mixed media en werken met drijfhout. 

Ik werk met een speciale klei massa en pigmenten die bestand is tegen ieder klimaat om het buiten neer te zetten. En natuurlijk kun je als deelnemer aan E&K 2023 je werk ook exposeren en veilen.

De E&K workshop duurt 3 uur je maakt dan 1 cactus en neemt deze dan ook meteen mee naar huis. De onkosten vergoeding is incl materialen koffie thee en iets lekkers erbij voor deze gelegenheid nu 35,00 euro normaal  vanaf 50,00 euro.

per groep niet meer dan 7 personen beginnen om 9.00 tot 12.00 of 14.00 tot 17.00 uur op zondag 4 juni in de KOP van Waz.

Schrijf je nu alvast in om een plekje zeker te stellen. 

 

Workshop Haiku's maken

Wil jij als kunstenaar je creativiteit uitdagen en meer leren over haiku? Schrijf je dan in voor de workshop ‘schrijven en Illustreren van haiku’.

De workshop is onderdeel van het kunstevenement ‘Ezels en Kwasten’. In drie uur leer je haiku schrijven en illustreren van ervaren docenten Nanneke Bastiaan en Martine Winkel. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met poëzie en illustratie, deze workshop is geschikt voor iedereen.

Je leert hoe je haiku's schrijft en visualiseert met waterverf, kwasten, Oost-Indische inkt en kroontjespen. Aan het einde van de workshop heb je je eigen haiku's en illustraties gemaakt en een leuke creatieve middag gehad.

Nanneke en Martine zijn beide ervaren docenten met kennis en ervaring in haiku, poëzie en illustratie. Deze workshop is een unieke kans om je creatieve vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe connecties te maken met mede-kunstenaars.

Meld je nu aan en ontdek de eenvoud van haiku!

 

Informatie: 

Datum en tijd: Maandag 5 juni van 15:00 tot 18:00 uur.

Locatie: Café de Zon in Wijk aan Zee (bij mooi weer gaan we ook naar buiten).

Kosten € 20,- (deelnemers aan Ezels en Kwasten betalen  € 15,-).

Ennnnnn...je kunt als deelnemer aan Ezels en Kwasten natuurlijk je haiku op dinsdag 6 juni voordragen tijdens de gedichtenavond en ook nog eens de visualisatie van je haiku tentoonstellen op 10 en 11 juni!!!Ook niet-deelnemers aan E&K 2-23 kunnen meedoen met een workshop met dien verstande dat, wanneer het maximum aantal deelnemers is gehaald, deelnemers aan E&K voorrang krijgen. Dus wanneer je niet meedoet aan Ezels en Kwasten en je wel inschrijft voor een workshop dan is dat onder voorbehoud van ruimte.  

bottom of page